ОБЩИНСКА БАЗА НА М. ПЛЕТЕНСКИ ЧАРК
ДО СЪРЦЕТО НА ПРИРОДАТА
 
Кой ли не е търсил глътка отдих сред величествената природа на Родопите? Да отпочине на сянка до чешма, да чува как бистрата вода не спира да влива живот. Да се радва на закачливото слънце, което ту проблясва, ту се скрива зад боровите клони. Да се потопи в мира и съвършенството на балкана. Гората се отплаща щедро на всеки свой посетител с чист и свеж въздух, тишина и уединение.
 
Без да губите и минута време, вземете си почивка на едно такова магично място – туристическа база "Плетенски чарк". Разположена е в местността "Плетенски чарк" и се стопанисва от Общинска администрация Сатовча. Базата бе обновена по проект "Сатовча – мост между страни и туристически дестинации", финансиран по Програма ФАР, Трансгранично сътрудничество с Република Македония.
 
Центърът предлага много и разнообразни туристически услуги, свързани с бита и културата на нашето население. Сградата може да се използва и за детски екологичен лагер - "зелено училище". Базата е отворена и за туристи, които желаят да подготвят сами или с помощта на подготвен персонал, зимнина и други ястия по сатовчански рецепти, както и да берат горски билки и плодове. Легловата база на "Плетенски чарк" е с капацитет от 25 легла, разполага и с помощен персонал.
 
Туристическа дестинация "Плетенски чарк" е уютно място сред природата, подходящо за почивка, зелено училище или провеждане на обучения. Местността се намира в близост до най-високата част на общината - връх Унден. Базата ще ви подари минути на вътрешен мир, ще успокои напрегнатите мисли. Като водата - оставена в покой, тя е естествено прозрачна и бистра, в хармония с всичко около нея.
 
Заповядайте в туристическа база "Плетенски чарк"!
 
  • Телефон за контакти: 0895 75 83 15